Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personalen känner till fiskens ursprung

/

Spårbarhet är viktig. Men den fungerar ganska bra redan i dag, tycker Anders Larsson, chef för fiskdisken på City Gross.

– Fråga personalen, vi vet, säger han.

Annons

På skyltarna i fiskdisken skriver Anders Larsson upp varifrån fisken som han säljer kommer. Men uppgifterna är inte särskilt detaljerade. Laxen är odlad i Norge, torsken kommer från Östersjön, men vilken del av Östersjön står inte.

Vill man veta mer ska man fråga efter batchnumret.

– Då kan jag gå in och titta på förpackningen, säger Anders Larsson.

Det är ganska många som frågar varifrån fisken kommer, säger Anders Larsson. En del kunder frågar också om risken för dioxin i fet Östersjöfisk.

Men Anders Larsson brukar inte hänvisa till Livsmedelsverkets rekommendationer.

– Det är sådant som var och en får ta ställning till själv, säger han.

Mer läsning

Annons