Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planen på heltidsreform sviktar

GÄVLE Heltidsreformen är inte genomförd till årsskiftet. Alla kommunanställda som vill jobba mer kan inte det, som fullmäktige lovat.
Längst från målet är Omvårdnad.

Annons
-Vi ser inte någon möjlighet att klara det här under de förutsättningar som råder ekonomiskt, säger Anita Bjurström, personalchef på Omvårdnad.
Reformen "Heltid är en rättighet, deltid en möjlighet" ger alla rätt att gå upp så mycket i arbetstid som de önskar, men förvaltningarna fick inga extra pengar för att klara det. Omvårdnad har besparingskrav och det är en anledning till att man inte klarar att leva upp till beslutet.

Det är också svårt praktiskt att erbjuda heltid eller önskad ökad arbetstid om det inte sker inom ett större arbetsområde, eftersom hela personalgruppen då måste förändra sitt schema för att kunna täcka upp för frånvaro.
Fortfarande väntar minst 200 personer, troligen fler, på att få sin önskade arbetstid enligt den senaste uppskattningen. Omvårdnad ska under december ta fram en plan, samtidigt med besparingsprogrammet, för hur de ska göra.
-Vi behöver två år till för att uppfylla beslutet, tror Anita Bjurström.
Hon tycker ändå att det har gått framåt de senaste två åren. Den genomsnittliga arbetstiden per anställd har ökat och fler har börjar jobba heltid under året.
Barn & ungdom kommer att begära dispens från heltidskravet för stödenheten, där framförallt habiliterare och personliga assistenter arbetar. En stor del av jobbet bygger på att någon annan, till exempel socialförvaltningen, beviljat bistånd och det sker sällan som heltidstjänster.
-Det är det knöligaste att komma tillrätta med, säger Jan Jansson, personalchef för Barn & ungdom.

Enhetens organisation ska ses över under våren och heltidskravet är en del i det. De flesta av de 47 personer som förvaltningen den 21 november inte hade kunnat ordna den önskade arbetstiden för jobbar på stödenheten.
På serviceförvaltningen har de allra flesta som velat fått ökad arbetstid, men två personer återstår. Gunvor Hållander, vikarierande personalchef, säger att det beror på att det inte har gått att fixa på arbetsplatsen och de har inte velat byta.
-Vi tycker att vi har hittat en metod som fungerar bra, säger hon.
Vid årsskiftet skulle reformen vara genomförd och kommunstyrelsen ska nu granska resultaten.
Anna Bagge
026-15 96 47
anna.bagge@gd.se

Mer läsning

Annons