Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen fann ammunitioni Bomhus

GÄVLEI går säkrade polisen ammunition från ett finkalibrigt vapen som troligen använts vid skottlossningen i Bomhus i torsdags kväll.

Annons
Familjen som bor i lägenheten som skotten misstänks ha avlossats ifrån var inte hemma under gårdagen.
Som Gefle Dagblad kunde berätta i går såg vittnen hur en man i torsdags kväll avlossade flera skott med ett pistolliknande vapen från en altan i ett bostadsområde i Bomhus. Bland andra blev en nioårig flicka vittne till skottlossningen.

Ny undersökning
Efter Gefle Dagblads artikel i går har flera personer kontaktat polisen med vittnesuppgifter, som ledde till att en ny undersökning av brottplatsen företogs under gårdagen.
- Vi har varit ute på plats och hört några grannar. Det rör sig troligen om ett bråk inom den aktuella familjen, säger Stone Eriksson på Gävlepolisen.
Vad är det för ammunition ni har hittat?
-Det har hittats en patron från ett finkalibrigt vapen. Den är skarp. Den är komplett, det vill säga inte avskjuten, säger Stone Eriksson.
Patronen kan ha tappats av den man som ett vittne sett springa från platsen efter skottlossningen.

Ingen kontakt
Polisen har inte lyckats komma i kontakt med någon som är skriven på den aktuella adressen. De kommer därför att fortsätta sin utredning även i dag.
Det är därmed enligt Stone Eriksson för tidigt att uttala sig om vilka misstankar som riktas mot de inblandade.
-Vi vet ju inte varför man skjutit eller om avsikten har varit att träffa någon eller att hota. Man kan tänka sig allt från brott riktat mot liv och hälsa till allmänfarlig vårdslöshet, säger han.


MAGNUS LUNDQUIST
026-15 96 63
magnus.lundquist_gd.se

Mer läsning

Annons