Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poliser hotar med sjukskrivning

GÄVLEDen 17 januari nästa år kan det bli glest mellan poliserna i sex län i Mellansverige. Ett stort antal poliser kommer då att sjukskriva sig i protest mot nedskärningarna inom polisväsendet, uppger SVT:s regionala nyhetsprogram Gävledala.

Annons
Vid Gävlepolisen var man på torsdagskvällen obekant med uppgifterna om att det bland dem planerades en punktstrejk om några månader.
- Men det finns många trötta poliser som inte upplever att de får stöd av riksdag och regering samtidigt som det bara blir mer att göra, säger Robert Gustavsson, turlagschef på kvällsskiftet.
- Så visst kan det ligga någonting i det där, säger han.
Upproret började i Borlänge efter att polisledningen i Dalarna lagt fram ett förslag som skulle innebära att 14 av Dalarnas 17 polisstationer stängs. Dessutom föreslås att de sex länen ska ha en gemensam länskommunikationscentral.
Poliserna i Borlänge kontaktade då sina kollegor i resten av Dalarna och tog även kontakt med polisen i Uppsala, Gävleborg, Västmanland, Örebro och Värmland.
Enligt SVT Gävledala kommer framför allt poliser i yttre tjänst, men även många som har inre tjänst, att delta i massjukskrivningen.
MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se

Mer läsning

Annons