Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker på besök i varslens spår

Tre av Vänsterpartiets riksdagsledamöter, däribland Gävles Ulla Andersson, reser runt i landet och besöker kommuner som drabbas hårt av den senaste tidens många varsel.
I går var de i Gävleborg och i Gävle, där de besökte företaget Green Cargo och dess fackliga företrädare.

Annons

Ulla Andersson är ekonomisk-politisk talesperson och ledamot i finansutskottet. Med sig i går hade hon i går Jacob Johnson och Hans Linde från riksdagen samt Anita Walther och Björn Öberg från Kommunfullmäktige i Gävle.

– Jobbfrågan är avgörande för Sveriges framtid och den kommer självklart att vara det för nästa val. Därför besöker vi orter som drabbas hårt av varslen. Vi träffar fackliga företrädare, företagare, arbetsförmedlare och kommunledningar. Vi vill höra vad man gör lokalt och se vilka möjligheter som finns, säger Ulla Andersson.

Vänsterpartiets åtgärdspaket innehåller bland annat stora satsningar på infrastrukturen, främst på järnvägen och Ostkustbanan, men även på Gävle hamn. Högskolan, Komvux och fler KY-utbildningar är också saker som partiet vill lägga pengar på.

– Det här är ett extraordinärt, akut läge och då behöver vi extraordinära, akuta insatser. Just nu är det dyrare att göra ingenting än för mycket, det blir svårare att reparera. Det finns stora överskott från bättre tider. Det är nu vi ska använda de resurserna, säger Ulla Andersson.

Mer läsning

Annons