Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerna har lite att prata om

Det blir inget kommunfullmäktige i Gävle i januari. Orsaken är att det finns för få ärenden att behandla. Det kan vara första gången det händer. Kommunen sparar 200 000 kronor på att ställa in mötet.

Annons

Måndagen den 26 januari var det tänkt att årets första kommunfullmäktige skulle hållas i spegelsalen på stadshuset i Gävle. Men nu får politikerna i kommunfullmäktige vänta ända till den 2 mars innan de får träffas.

– Det finns för få ärenden beredda, det finns bara ett beslutsärende och den punkten mår inte dåligt av att vänta till nästa sammanträde, säger Carin Carlström, S, ordförande i kommunfullmäktige.

Det finns inte heller några motioner som är färdigberedda för att tas upp i kommunfullmäktige. Däremot finns det ett antal interpellationer, men att ha ett sammanträde bara för att behandla dem anses inte försvarbart.

– Det skulle bli ett rekordkort sammanträde, säger Carin Carlström.

Genom att ställa in mötet sparar kommunen drygt 200 000 kronor, enligt kommunledningskontorets chef Hélen Åleskog. Det är den sammanlagda summan för ledamöternas arvoden, tryck av handlingar, webbsändningar och andra kostnader.

Att ett kommunfullmäktigesammanträde ställs in är mycket ovanligt. Det kan rentav vara första gången någonsin det händer i Gävle.

– Jag kan inte komma ihåg att det hänt någon gång de senaste tio åren, säger Hélen Åleskog.

Mer läsning

Annons