Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerna mot väggen i Hille i kväll

GÄVLE Det går att spara på annat än lokaler och personal i barn- och ungdomsnämndens budget.Det hävdar föräldrar till barn i Varva skola i Hille.

Annons
I kväll kommer de att ställa politiker mot väggen vid ett möte i Milboskolan.
Varva skola är en av de skolor som hotas av nedläggning som en följd av det stora underskottet i barn- och ungdomsnämndens budget.
Redan inför nämndens möte i början av november protesterade föräldrarna genom en namninsamling och en skrivelse till politikerna där de hävdade att Hillebarnen behöver ha sin skola kvar.
Nu har föräldrarna gått vidare och bildat en arbetsgrupp som gått igenom barn- och ungdomsnämndens budget för 2003.
I stället för att koncentrera sig på de stora posterna för personal och lokaler har föräldrarna tittar på utgifterna för bland annat representation, traktamenten, bilersättning och telefon.
Kostnaderna översteg budgeten med drygt sex miljoner för dessa poster för barn och ungdom totalt och med 3,6 miljoner kronor för barn- och ungdom skolan under de första tio månaderna i år.
Finns det en analys över dessa kostnader? undrar Hilleföräldrarna. Verksamheten för Barn och Ungdom bygger på att man har tillgång till lämpliga lokaler och kompetent personal, påpekar föräldrarna.

Ingegerd Sörgard


Mer läsning

Annons