Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerna vill syna GNA

GÄVLE
Under våren ska Gävle Näringslivs Arenas arbete utvärderas.
Beslutet fattades av kommunstyrelsen efter ett förslag från samtliga oppositionspartier.

Annons
Partierna vill se vilken nytta såväl nystartade samt etablerade företagare haft av GNA:s arbete.
- Det har ju framkommit på senare år att företagsklimatet i kommunen inte upplevs vara så bra. Därför måste vi se hur vi ska åtgärda det. Där spelar GNA en stor roll, menar kd:s oppositionsråd Lennart Sjögren.
Socialdemokraterna som befinner sig i minoritetsställning gick också med på förslaget. Det innebär att utvärderingen av GNA ska presenteras för kommunstyrelsen senast under juni månad.
Men flera partier verkar redan ifrågasätta delar av GNA:s verksamhet.

Tre miljoner bort?
Moderaterna ville nämligen ta bort tre miljoner kronor, eller närmare en tredjedel, från GNA:s budget för i år.
Vänsterpartiet och miljöpartiet gick inte lika långt men föreslog ändå en minskning av GNA:s budget med 1,5 miljoner kronor.
Partierna anser visserligen att GNA utför ett viktigt uppdrag för kommunen men att det behövs en större helhetsbild av verksamheten. Därför anser de att de pengar som dras bort skulle kunna återföras efter en politisk prioriteringsdiskussion.
Även folkpartiet föreslog att en miljon av de pengar som tilldelas GNA behålls centralt och i stället utdelas vid behov efter den kommande utvärderingen.
Men någon minskning av GNA:s resurser fick partierna inte igenom när kommunstyrelseförvaltningens internbudget klubbades igenom.
Utvärderingen av GNA välkomnas också av Svenskt Näringsliv som pekar på GNA:s viktiga roll för företagsklimatet i kommunen.

MARIA BRANDER
026-15 96 37
maria.brander@gd.se

Mer läsning

Annons