Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pris för teknik i morgon

/
  • Alex Östberg visade upp en elvisp som han byggt i skolan.
  • Sala Hillgren och Mikael Palm fick ta emot diplom och check av Stig Dahlberg, chef för Rolba i Hedesunda och medlem av Teknikföretagens regionstyrelse.

I går tog Bergby centralskola och Norrsundets skola emot 50 000 kronor i pris för sitt teknikprojekt.

Annons

Priset delas ut av Teknikföretagen och har gått till Gästrikland tre gånger tidigare, men då till gymnasieskolor.

När Bergby centralskola och Norrsundets skola får priset är det första gången det går till en grundskola i länet.

– Syftet med vårt projekt är att docka teknikundervisningen med det entreprenörskap som skolan redan tidigare har som profil. Det här är oerhört spännande. Nu kan vi starta projektet på allvar, säger rektorn Hans Stockselius.

– Eleverna ska lära sig vilken teknik vi hade förr, vilken teknik vi har i dag och vilken teknik vi kommer att ha i morgon. Kanske är det de här eleverna som kommer att starta de nya företagen här i området, nu när Norrsundets bruk har lagts ner, sa teknikläraren Sara Hillgren när hon tog emot priset tillsammans med Mikael Palm, som går i första klass.

Pengarna ska bland annat användas till fortbildning av personalen och studiebesök. Många elever tycker redan nu att teknik är ett roligt skolämne.

– Jag gillar teknik, sa Alex Östberg som tillsammans med några klasskamrater byggt en elvisp av Lego som visades upp i samband med prisutdelningen.

– Vispen fungerar bra, sa han.

”Kanske är det de här eleverna som kommer att starta de nya företagen här i området, nu när Norrsundets bruk har lagts ner.”

Sara Hillgren, lärare

Mer läsning

Annons