Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protest mot planerad golfbana

/
  • Foto: LARS WIGERT Drabbad. Shabnam Ibrahimi, 15, är jourhemsplacerad på Solhaga djurpensionat. Att rasta hundarna på ängen mittemot hundgården är en stor del av hennes vardag. Nu har kommunen sagt upp arrendet på marken så att Gävle Golfklubb ska kunna bygga en niohålsbana. - Det här är det enda stället man kan rasta sina hundar, och folk rider här. Jag förstår inte det här, de har ju redan 36 hål, säger Maria Bjerkheden som äger djurpensionatet.

GÄVLE
Gävle Golfklubb vill bygga en ny niohålsbana och verkar ha stöd från kommunen.

Annons
De har redan sagt upp arrendet med Solhaga djurpensionat som har två hektar betesmark där banan ska ligga.
Planerna upprör Maria Bjerkheden som driver djurpensionatet.
Blir hon av med marken har hon ingenstans att rasta sina hundar. Och kan hon inte rasta hundarna måste hon kanske slå igen.
Det skulle i så fall inte bara drabba henne. Shabnam Ibrahimi, 15, är en av många ungdomar som hittat rätt i livet tack vare Maria och hundarna.

"Vore katastrof"
Sedan september är hon jourhemsplacerad på djurpensionatet.
Hon studerar tillsammans med Maria Bjerkheden, och ägnar mycket tid i hundgården.
-Individuella programmet har också haft ungdomar här, och EDV. (Enheten för daglig verksamhet som har hand om lindrigt utvecklingsstörda personer)
-De personerna behöver väldigt mycket stöd. Det vore katastrof för dem om de inte kunde gå ut på ängen. Man kan inte utsätta folk med sociala problem för pressen som det innebär att folk skäller på dem för att de går på fel ställe, säger Maria Bjerkheden.

Mc-klubben
Om ängen försvinner finns det enligt henne ingen annan stans att ta vägen än uppe bland husen i Strömsbro.
-Jag har i snitt tio hundar om dagen nu under vintern. Kan jag inte gå med dem härute är det frågan om jag kan hålla på, säger Maria Bjerkheden.
Hundpensionatet ligger längs Hamnleden, mellan industriområdet Näringen och Strömsbro. Betesmarken ligger tvärs över vägen, i anslutning till Gävle golfklubbs 18-hålsbana.
Ängen sträcker sig ner till Gävle MC-klubbs lokal, den gamla flyghangaren på Gestrinvägen.
Där har man inte hört något om golfklubbens planer, och klarar sig förhoppningsvis undan den här gången. Deras gamla lokal revs när 18-hålsbanan byggdes i mitten av 90-talet.

MAGNUS LUNDQUIST

Mer läsning

Annons