Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PS - tv sänder direkt

/
  • Foto: LASSE HALVARSSON Direktsändning.  Inslagsproducent Ulric Nilsson trimmar programledarna Yonna Embretsén och Kent-Inge Andersson inför dagens direktsändning av

GÄVLE
Sitt inte hemma i tevesoffan. Kom och delta i direktsändning i stället.
Den uppmaningen kommer från "PS" programledning som i dag sänder direkt från Sjömanskyrkan.

Annons
Temat för ungdomsprogrammet är sorg och saknad. I diskussionspanelen på Sjömanskyrkan sitter Gävletjejerna Anna-Maja Axelsson, Emilie Fredriksson och Johanna Lindblom. Alla tre har erfarenheter av både sorg och saknad men kanske inte direkt det som videodagboken handlar om. Dagboken är filmad av Carolin Olsson som nyligen miste sin kompis i hjärnhinneinflammation.
- Det är bra att prata om sorgen och saknaden för att hjälpa andra. Och man får gråta, säger Johanna.

Lokalt band medverkar
Emilie vill att programmet ska väcka tankar.
Programledarna för dagens "PS" är också lokala och heter Yonna Embretsén och Kent-Inge Andersson. De hann förbereda sig en del i går men vet inte exakt vad de ska säga.
- Det blir bättre om det blir spontant, säger Yonna.
Hela idén med "PS" är att ungdomar från orten ska medverka i direktsändningen. Programmet har även reportage från den stad det sänds från. I dagens program medverkar också det lokala bandet Melina.
- Det är bra om publiken kommer före 16 för mellan 17 och 18 sänder Spinn som delvis är från Gävle den här gången. "PS" sänds klockan 19, berättar inslagsproducent Ulric Nilsson.
Chans alltså för Gävles ungdomar att få vara med i SVT1.

MONIQA SWÄLAS
026-15 96 28
moniqa.swalas@gd.se

Mer läsning

Annons