Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räddat bad vandaliseras igen

/
  • När vaktmästare Per Borgqvist kom till jobbet på Valbobadet i går fick han återigen börja med att rensa bassängen från diverse skräp. Foto: Gun Wigh

VALBO - Engagera er och säg ifrån!
Den uppmaningen riktar Per Borgqvist, vaktmästare på Valbobadet till de boende i Valbo. Anledningen är att badet på nytt utsatts för skadegörelse.

Annons
För ett par år sedan var badet i Valbo hotat av nedläggning. Men efter en rad protester - från bland annat skolelever - ändrade sig kommunen.
Ett glädjande beslut för alla som kämpat för badet - men tydligen inte tillräckligt uppskattat av alla. För varje sommar sedan dess har badet utsatts för en rad fall av skadegörelse.
Och nu, när badet snart ska öppna för säsongen, verkar det vara dags igen. När Per Borgqvist kom till jobbet i går fick han återigen börja med att rensa bassängen från diverse skräp.
- Det här är helgens skörd, säger han och visar en rad med glasflaskor, fimpar och kapsyler.
Dessutom har någon eller några roat sig med att åka skateboard och cykla nere på bassängens botten, vilket lett till skador.
- Frågan är vad barnen tänker. Först kämpar de för att badet ska få vara kvar. Sen när det är räddat så gör vissa så här, säger han.
Per Borgqvist är nämligen övertygad om att det är ungdomar som bor i Valbo med omnejd som ligger bakom nedskräpningen.
- Frågar man dem skulle de säkert säga att de inte har någon annanstans att vara eller att de inte har någon ramp att åka skateboard i. Men det är ju ingen ursäkt, säger han.
- Förra året var de riktigt i sitt esse. Då kastade de bänkar i bassängen och klippte sönder staketet flera gånger.
Eftersom flera nya satsningar, däribland en rutschkana, planeras hoppas Per Borgqvist att det inte blir en repris på buslivet i år igen eftersom det leder till extra kostnader.
Han vädjar därför till alla föräldrar att engagera sig och hålla koll på vad deras döttrar och söner har för sig på kvällarna.

Anna Höglund
026-15 96 31
anna.hoglund@gd.se

Mer läsning

Annons