Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Radhus byggs vid Parkvägen

/
  • Foto: LASSE WIGERT Byggklart. Så snart minst två av de fyra lägenheterna sålts blir det byggstart vid Kristinaplan i Gävle, säger Riksbyggens projektledare Stig Holmsten.

GÄVLE2,1 miljoner kronor. Det blir priset för de fyra radhuslägenheter vid Kristinaplan som nu erbjuds till dem som står eller ställer sig i kommunens tomtkö.

Annons
Radhusen kommer att erbjudas med äganderätt.
- Att bygga bostadsrättsradhus blir för dyrt, med de skatteregler som gäller, säger Stig Holmsten, Riksbyggens projektledare.
Så snart Riksbyggen sålt minst två av radhusen blir det byggstart. Byggtiden beräknas till cirka fyra månader, säger Jan Nordmark och Olle Eriksson på Hus & Markbyggarna i Gävleborg, som räknar med att bygget ska ge jobb åt 7-15 personer under byggtiden.

Vid Parkvägen
Radhuslängan ska byggas parallellt med Parkvägen, med uteplatserna på den lugnare baksidan, och huset får en ganska lågmäld utformning, med träfasad i en ljus färg.
- Vi vill att huset ska smälta in i omgivningen. Det blir lite i samma stil som det radhus som ligger intill, säger Stig Holmsten.
Inomhus får radhusen, som är på 116 kvadratmeter, parkettgolv i alla rum och klinkers i kök, hall och badrum.
På bottenvåningen finns kök och vardagsrum i en öppen planlösning. På övervåningen blir det två eller tre sovrum, badrum med bubbelbadkar som standard och balkong. Köparna har viss möjlighet att själva påverka bostädernas utformning.
På husets gavel byggs en gemensam carport. De fyra köparna kommer därför att få bilda en samfällighetsförening för skötsel av carporten och andra gemensamma frågor.
Att det skulle ligga en radhuslänga på tomten vid Kristinaplan har egentligen varit planerat i 40 år. Huset är inritat på detaljplanen från år 1962, som fortfarande gäller.
Men en del av tomten har tidigare varit i privat ägo. Först i slutet av 1990-talet köpte kommunen marken och huset som stod där revs.

INGEGERD SÖRGARD

Mer läsning

Annons