Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rån mot Maxi Ica

/
  • Arkivfoto: NICK BLACKMON Rånad. Maxi Ica i Hemlingby utsattes på söndagseftermiddagen för ett rånförsök. Tre män greps av polisen men en fjärde person var på söndagskvällen fortfarande på fri fot.

GÄVLETre män i 25-årsåldern sitter anhållna misstänkta för ett rån mot Maxi Ica i Gävle.Två väktare och en kund fick lindriga skador efter att ha ingripit mot rånarna.

Annons
En fjärde person försvann från platsen i det tumult som uppstod och var på söndagskvällen fortfarande på fri fot.
Det var strax före halv fyra på söndagseftermiddagen som polisen fick ett larm. Väktare på Maxi Ica ringde efter assistans.

Tog DVD-filmer
Det var fyra män, samtliga i 25-årsåldern, som var inne i affären. En väktare observerade hur de fyra männen plockade på sig varor, bland annat DVD-filmer.
När de fyra passerade kassan gick väktaren fram och legitimerade sig och sa åt männen att följa med honom till kontoret. Det blev tumult när de fyra männen började slåss med väktaren.
Ytterligare en väktare samt en kund kom för att hjälpa till. En av de misstänkta fick tag på en stor ståltermos som han försökte slå i huvudet på en av väktarna. Han lyckades dock ducka och snuddades bara av termosen.

Två till sjukhus
Han fick därmed inga större skador. Den andra väktaren gjorde illa en arm och även kunden som ingrep fick skador. De båda fick föras till sjukhus för omplåstring.
Polisen åkte till platsen med två bilar och kunde efter en stund få ordning på situationen. Tre av männen greps, den fjärde hade lyckats smita därifrån i tumultet. Han befann sig sent på söndagskvällen ännu på fri fot.
De tre männen hölls under söndagskvällen kvar hos polisen för förhör. Samtliga är hemmahörande i Umeåtrakten.
Polisen rubricerade på söndagen händelsen som ett rån.
Alla tre kommer också att ställas till svars för narkotikabrott eftersom samtliga hade narkotika på sig. De misstänks också ha varit påverkade.

KARIN BERGKVIST
026-27 75 98
karin.bergkvist@gd.se

Mer läsning

Annons