Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånkassa gick till godis

GÄVLE
Polisen har identifierat tre pojkar, 14, 15 och 17 år, som misstänkta för det väpnade rånet mot en busschaufför i Bomhus.

Annons
- De har erkänt, säger Rolf Sundquist på Gävlepolisens ungdomsrotel, som ansvarat för utredningen.
Pojkarna hämtades till förhör på torsdagen där de råkade befinna sig - i skolan, hemmet och på arbetsplatsen.

Brutalt rån

Polisen har även hittat den kniv och en kolsyrepistol som pojkarna hotade med under det ovanligt brutala rånet.
Tidigt efter rånet fanns misstankar att förövarna var helt unga människor - ett tecken på det var att ungdomsroteln fick överta utredningen.
- De skulle ha pengarna till godis och cigarretter och att ha roligt för. Jag är litet orolig över deras inställning, kommenterar Rolf Sundquist rånarnas låga ålder.

Helt okänd
En person i trion är helt okänd för att hamna i trubbel med lagen.
En annan pojke var aktuell för olika misstankar för flera år sedan, men verkade ha lugnat ned sig. Den tredje pojken slutligen, är känd av polisen men inte för grova våldsbrott.
- De är misstänkta för rån. De har släppts på fri fot och ärendet är överlämnat till socialtjänsten, säger Rolf Sundquist.

Linje 6
Det var den 22 april som rånarna använde såväl kniv som en kolsyrepistol för att tilltvinga sig kassan från föraren på linje 6 - när rånet begicks hade bussen hunnit till Pukslagarvägen eller var vid vändplanen nära Tranmur i Bomhus.
Rånarna (två pojkar gick in i bussen medan en tredje höll vakt utanför) försvann in i ett skogsparti och polisen satte in hundar i sökandet.

Hade rånarluvor
Hundarna förlorade vittringen vid en mindre väg.
Senare hittades rånarluvorna kastade inte långt från brottsplatsen.
Bytet blev en, som polisen säger, mindre summa pengar. Inga delar av rånbytet har hittats utan har, fortfarande enligt polisen, gått till olika inköp.

MATS HEDSTRÖM

Mer läsning

Annons