Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånmisstänkt begärs häktad

GÄVLEEn av två misstänkta Konsumrånare har gripits. Den gripne 21-åringen kommer att begäras häktad vid Gävle tingsrätt under fredagen.

Annons
21-åringen, hemmahörande i Kungälv, greps redan under tisdagen. Han anhölls omgående och är på sannolika skäl misstänkt för rån eller medhjälp till rån mot Konsumbutiken vid Södermalmstorg vid 21-tiden på måndagen.
På grund av polisens förtegenhet blev gripandet inte känt förrän under torsdagen. Förtegenhet präglar även det fortsatta utredningsarbetet:
- Vissa utredningar är känsliga, säger ansvarige polismannen, Torbjörn Säfström.

Inga detaljer
Inte heller förundersökningsledaren, kammaråklagare Ulf Back, lämnar detaljer kring gripandet.
- Det enda vi går ut med är att en person är begärd häktad misstänkt för rån alternativt medhjälp till rån, säger han till Gefle Dagblad.
Enligt Ulf Back har ingen ytterligare person gripits misstänkt för inblandning i rånet. Åklagaren vill inte kommentera om gripandet av 21-åringen skedde i Gävle.
Anledningen till den ovanliga tystnaden kring utredningen torde vara att den rånmisstänktes kumpan befinner sig på fri fot.

Alternativ misstanke
Att 21-åringen som alternativ misstanke ska ha gjort sig skyldig till medhjälp innebär en av två saker. Antingen att det inte var han som riktade knytnävsslag mot en 39-årig man anställd i butiken. Eller att vittnena inte säkert har kunnat identifiera honom som den gärningsman som tvingade butiksbiträdet med hot och slag att öppna kassaskåpet, där rånaren kom över en okänd summa pengar.
Ytterligare en alternativ misstanke skvallrar om att bevisläget inte är det bästa och att 21-åringen nekar till brott:
Om tingsrätten inte anser att det finns grund för häktning vad gäller rån eller medhjälp till rån finns misstanke om häleri medtagen i häktningsframställan.
Eftersom åklagare och polis inte avslöjar detaljer kring fallet vet man inte säkert att hälerimisstanken beror på att 21-åringen haft delar av eller hela rånbytet på sig när han greps.
MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se

Mer läsning

Annons