Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rapatac på nordost lämnade spädbarnsåldern

/
  • Att dansa till låten Gangnam style på scenen har varit en av favoritaktiviteterna och barnen bjöd föräldrar och andra besökare på en uppvisning.

Rapatacs aktivitetscenter på Nordost har varit öppet för barn och ungdomar i ett år. Det firades med sång och dans på tisdagskvällen.

Annons

Under det år som passerat sedan Rapatac slog upp dörrarna i Coloramas gamla lokaler i Gävle har 194 barn och ungdomar registrerats på centret, något fler pojkar än flickor. Det riktar sig främst till nordostbor och därifrån kommer också större delen, 85 procent. Bland barnen och ungdomarna finns 36 nationaliteter representerade berättar samordnare Claudia Andersson stolt. Men visst finns det mer att ta tag i.

– Vi har ju fått igång fritidsklubben nu och kommer att jobba med att utveckla den verksamheten framöver, säger hon.

Skolarbete och basket är utan tvekan de största aktiviteterna på centret. Men att dansa Gangnam style på scenen har också varit en vanlig företeelse de senaste månaderna vilket barnen visade upp under kvällen.

En ceremoni hölls också för minnet av Johanna Stenson, före detta informationschef på Korsnäs, för det engagemang hon lagt ner i att möjliggöra projektet Rapatac. Hon avled i början av året, 45 år gammal.

Mer läsning

Annons