Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt sätt på isen

/
  • TV-figurerna Rummel och Rabalder propagerade för säkerhet på isen periodpausen på Gavlerinken. Foto:LEIF JÄDERBERG

GÄVLE Hockeypubliken på matchen mellan Brynäs och Djurgården fick en lektion i hur man ska uppträda på bräckligare isar än Gavlerinkens.

Annons
I en av periodpauserna uppträdde figurerna från barnprogrammet Rummel och Rabalder och gav några goda råd om hur man ska uppträda på isarna.
Svenska Hockeyligan genomför tillsammans med Svenska Livräddningssällskapet, Sjösäkerhetsrådet och Trygg-Hansa en kampanj för bättre issäkerhet över hela landet.
Bakgrunden till kampanjen är en trend med ett ökat antal tillbud och dödsolyckor. Förra vintersäsongen omkom 22 personer i olyckor på is, en ökning jämfört med den tidigare säsongen. Nitton av dem var män.
- Siffrorna talar sitt tydliga språk. Vi jobbar därför på att få män att ta till sig kvinnligt säkerhetstänkande. Lyckas vi räddar vi livet på många, säger Mats Rosander-Liew på sjösäkerhetsrådet.
Att aldrig vara ensam på isen och att alltid ha med sig isdubbar var några av de goda råden till publiken på Gavlerinken.
- Dagens idrottsstjärnor är förebilder för många och med deras hjälp hoppas jag att antalet drunkningsolyckor kan minska, säger Peter Gudmundsson, VD för Svenska Hockeyligan.

Sven-Olof Ekman
026 - 15 96 42
svenolof.ekman@gd.se

Mer läsning

Annons