Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rattfull voltade på E4

/
  • Foto: MATHIAS FORSLÖF Bara skrot kvar. Den rattfulla 22-åringens bil voltade ett stort antal gånger och träffade ett brofundament innan den blev liggande som en skrothög på motorvägen.

GÄVLE
En våldsam singelolycka på E4 cirka två mil söder om Gävle strax före klockan fyra natten mot söndagen var ytterst nära att bli en dödsolycka.

Annons
Den berusade 22-årige gävlebo, som var ensam i bilen, hittades av andra E4-bilister liggande på motorvägen nära den krossade bilen. Detta tyder på att han inte satt i bältet och därför blev utkastad under runtslagningarna.
Mannen var vid medvetande och var pratbar. Han nekade till att ha kört bilen. Det fanns inga andra personer i omgivningarna. Räddningspersonalen kunde därför utgå från att 22-åringen rimligen varit ensam i bilen.

Brott på skallbasen
Mannen fördes i ambulans till länssjukhuset där man bland annat konstaterade att han hade brott på skallbasen. 22-åringen ligger kvar på sjukhuset. Han var inte mer illa däran än att han kunde tala med anhöriga under söndagen.
Gävlebon körde bilen, förmodligen en Ford Sierra, söderut på E4. Strax innan viadukten för Åsbovägen ett par kilometer norr om Hyttöavfarten styrde bilen ner i diket på höger sida. Där började den volta. Bilen träffade förmodligen brofundamentet och kastades tillbaka ut på vägbanan där den voltade ytterligare ett antal gånger.
Blodprov togs på sjukhuset för att fastställa 22-åringens alkoholpåverkan. Till skillnad från vid utandningsprov dröjer analysresultatet cirka en vecka.
Av bilen återstår bara en skrothög. Den fick hela framdelen ända till instrumentbrädan totalt sönderslagen.
OLLE HILDINGSON
026-15 96 38
olle.hildingson@gd.se

Mer läsning

Annons