Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekord i bussresor

GÄVLE
Den kalla vintern har gjort att antalet bussresenärer i Gävle har slagit rekord. Aldrig tidigare har så många åkt med lokaltrafiken som under november och december 2002, säger trafikplanerare Lennart Skoog på X-Trafik.

Annons
- Gävle är en cykelstad och det märks på att många åker buss när det är kallt och snö. Men det är bara inne i stan det märks. På de långa linjerna till Valbo eller Hedesunda gör vädret ingen skillnad, säger han.
I november 2002 noterades rekordsiffran 614 833 resande, och i december, med fler helgdagar, noterades 549 217 resande. Jämfört med året innan innebar det en ökning med tre procent.
De fina siffrorna för perioden oktober till december hindrar inte att antalet resande för hela året minskar med fem procent. Den varma sommaren som varade ända till september gjorde att resandet var lågt då. I juni noterades bara 306 000 resor i Gävletrafiken.
De förändringar som gjordes i tidtabellen i somras har bara inneburit marginella förändringar av antalet resande. I några fall har omläggningarna gjort att antalet resenärer ökat. Det gäller bland annat förändringarna av linje 11 och 4 i Hille.
Totalt gjordes 5,8 miljoner resor med lokaltrafiken i Gävle år 2002.

Mer läsning

Annons