Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resolution till Bush

GÄVLE
Ulla Andersson läste upp en resolution som godtogs med ett rungande ja. Den sänds nu från Stortorget i Gävle till president Bush i USA. Resolutionen lyder som följer:

Annons
"I dag, 15 februari, samlas vi hör i Gävle. Samtidigt samlas miljontals andra människor runt om i hela världen för att säga samma sak.
Vi vill inte ha krig. Inget krig i vårt namn!
Vi tror inte ett ögonblick på att fler bomber över Irak skapar en tryggare värld. Våra bröder och systrar i mellanöstern har fått nog av krig. Redan idag har miljontals irakier dött till följd av bombraider, handelsblockad och krig.
Hört och tydligt säger vi det till George Bush och till Tony Blair. Vi är motståndare till ert krig. Det enda som verkar intressera president Bush är att ha lojala oljekungar i regionen som dansar efter hans pipa. Vi säger det även till Göran Persson och Anna Lindh, våga ta ställning mot krigshetsarna.
Vi säger nej till diktatur. Det är nog med lidande och död i Irak. Iraks folk måste äntligen få chansen att leva ett anständigt liv. Ett liv med mat, mediciner och rent vatten. På det viset kan man bygga en grund för ett demokratiskt Irak, ett land där medborgarna faktiskt har makten. Ett land utan Saddam" och diktatur.
Det finns andra möjliga fredliga vägar för att åstadkomma ett drägligt liv, utan krig och lidande, för människorna i mellanöstern.
Därför säger vi nej till krig och nej till diktatur."

Mer läsning

Annons