Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rim hela dan

/
  • Johanna Blomstedt är solist och sjunger Jorden runt-låten tillsammans med Dan Bornemark och alla kamraterna i Gävles barnkörer. Foto: LEIF JÄDERBERG

GÄVLE De är lika glada i rim, Gullan Bornemark och hennes son Dan. Med rimmens hjälp kommer Dan att åka Jorden runt i Gävle konserthus i dag. Övrig hjälp får han från knappt hundra barn från Kulturskolans körer Tonträffen och Tornsvalorna liksom Strömsbro kyrkas juniorkör. Och Gävle symfoniorkester.

Annons
Det kommer att bli en maffig konsert. Det lovar Dan Bornemark, yngst av Gullan Bornemarks barn. Han var inte med, som sina äldre syskon, när Gullan Bornemark sjöng i radio, teve och på skiva.
Men han fortsätter i sin mammas fotspår.
De har samarbetat, bland annat i visboken "Fruktsallad".
Och programmet som ges i dag "Jorden runt" och som Gävles sjätteklassare fick höra redan i går, finns också både som sångbok och cd. Där har mamma varit med som bollplank.

På skiva är det Malmö symfoniorkester som spelar. Den är större än orkestern i Gävle och därför har Dan fått skriva en del nya arrangemang för att anpassa musiken.
Dan är jättenöjd inför konserten med alla barnen från Gävle. Och från musikerna i Gävle symfoniorkester som tycks gilla att göra konserter för barn. De leds av dirigenten Christoffer Holgersson.
- Det här är kul. Alla är jättetaggade. Det är fest hela veckan, berättar Ulrika Swedén, som leder körerna tillsammans med Sofia Jeppsson och Elisabeth Nilsson. Tillsammans har de fått barnen att sjunga med inlevelse och agera som om de inte gjort annat i sina liv.
Dan Bornemark är både kompositör, arrangör och musiker och sjunger dessutom.
Han rimmar friskt och säger att det nästan är ett tvångsbeteende. Som han dessutom har gemensamt med mamma Gullan.
Han gillar dessutom att stå på scenen och har ambitionen att ge vitaminer till publiken.

Det blir många upptåg och spännande saker som händer. Som när två isbitar får för sig att åka på solsemester. Kommer de ihåg eskimåns råd om att ta det kallt?
Dan är sladdbarn. Han är 38 år och ska själv bli pappa, bara om några dagar. Mamma Gullan har fyllt 75 år men är fortfarande aktiv.
Det var syskonen Eva, Sven och Jörgen som sjöng med mamma.
- Men Jörgen, som var den sundaste av oss alla, dog helt plötsligt för sju år sedan. Man vet inte vad han dog av men det har gjort att vi tar mer vara på varann, berättar Dan.
Som sladdbarn har han naturligtvis en egen studio.
Där jobbar han med att komponera, arrangera, spela in, mixa. Och göra program som sedan kan bli konserter för barn och vuxna.

Kerstin Monk
026-15 96 44
kerstin.monk@gd.se

Mer läsning

Annons