Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Risk för nytt gängkrig?

Den kriminella sammanslutningen Original Gangsters, OG, har etablerat sig i Gävle.
En före detta Outlawsmedlem har gått upp i OG och är numera ledare i deras Gävleavdelning.
– Jag kan inte kommentera detta, säger han till GD.

Annons

OG driver bland annat ett apotek på internet där olagliga preparat säljs till kunder runtom i Sverige. OG sysslar också med indrivning. Nyligen hackades OG:s hemsida av en person som sedan publicerade mejlkonversationer mellan gänget och beställarna på internet. En person som undrade vad det skulle kosta att få OG att slå en person fick svaret 50 000 kronor.

Original Gangsters som grundades av Denho ”Dano” Acar har sin bas på västkusten. Han befinner sig i Turkiet eftersom han är anhållen i sin frånvaro för anstiftan till mordbrand på Café Vasa i Göteborg. Han nekar dock till att han skulle ha med branden att göra. De flesta medlemmarna bor i Göteborg men organisationen finns också i Halmstad och i Jönköping.

Nyligen offentliggjorde OG på sin hemsida att de har startat en avdelning i Gävle. Den man som utsetts till president för OG i Gästrikland var tidigare medlem i mc-gänget Outlaws. När GD ringer upp honom hänvisar han till Denho Acar som förklarar att de ville ha med Gävlebon i OG eftersom ”han har varit med i gamet länge”.

– Han har mycket att tillföra, säger han.

Gävlebon ska också sköta OG:s affärer i Stockholm. Enligt Denho Acar är Gävlebon därmed den tredje viktigaste personen i OG. Han tror inte att Gävleborna kommer att lägga märke till att organisationen nu finns i Gästrikland.

– Men om det blossar upp en konflikt med en annan gruppering kanske allmänheten kommer att märka oss, säger han.

Gävlepresidenten var tidigare inblandad i striden mellan Outlaws och Solidos MC. Vid ett tillfälle lyckades polisen avstyra en uppgörelse mellan de två mc-gängen då båda sidor var beväpnade med skjutvapen. Även OG har varit i strid med Bandidos och deras anhängare X-team.

För närvarande finns tre X-teamanhängare i västra Gästrikland. Därmed finns det återigen två rivaliserande kriminella gäng i Gästrikland. Om det innebär att det kommer att uppstå nya gängstrider i Gästrikland vill Denho Acar inte uttala sig om.

– Det får tiden utvisa, säger han.

Mer läsning

Annons