Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rundtur för nya Gävlebor

/
  • Rolf och Katarina Ekqvist (till vänster) gifte sig vilket ledde till att Katarina flyttade till Gävle. Lisa Magnusson fick jobb i Gävle och Hilda Van den Bergh (närmast kameran till höger) hittade en pojkvän i Gävle på internet. I går var de med på kommunens stadsrundtur för nyinflyttade.

Ett 60-tal nya Gävlebor fick i går en titt på staden när kommunen bjöd på en guidad tur.
Nykomlingarna bjöds sedan på fika på Engeltofta och de flesta verkade nöjda med vad de sett av sin nya stad.

Annons

Två gånger per år bjuder Gävle kommun nyinflyttade på en guidad rundtur i staden. Igår var det dags igen. Ett 60-tal nyinflyttade samlades först på stadshuset där de fick se en nyproducerad film om Gävle. Sedan bar det av på en guidad busstur förbi Boulognern, Läkerol arena och andra sevärdheter i Gävle.

– Det här är alltid väldigt uppskattat. Jag berättar om Gävles historia och om staden idag. De flesta brukar säga att de tycker att Gävle är väldigt vackert, berättar Dick Lundberg, guide på rundturen.

GD tittar förbi när rundturen har stannat till på Engeltofta för fika. Vi träffar två nykomlingar som båda kommit till Gävle på grund av kärleken.

– Det finns en hel del att uppleva här i Gävle. Det enda som fattas nu är att hitta ett jobb, säger Katarina Ekqvist, som flyttade från Göteborg till Gävle i november.

Det var nyblivna maken Robert Ekqvist, Gävlebo sedan 30 år, som fick henne att flytta hit. Maken var med på rundturen och konstaterade att det finns en del att lära sig om Gävle även för den som bott här i tre decennier.

– Det var en del av historiken som guiden berättade som var intressant och nytt för mig, berättar Robert Ekqvist.

Hilda Van den Bergh träffade sin pojkvän via internet. Han bodde i Gävle och hon i Holland. Det blev hon som flyttade till Sverige och nu har hon varit Gävlebo i åtta månader.

– Jag tycker om Gävle. Det är lite lugnare än den staden jag kommer ifrån men det finns ändå mycket affärer och saker att göra, säger Hilda Van den Bergh.

Mer läsning

Annons