Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rusning efter lägenheter vid CH

/
  • I höst startar byggnationen av det nya huset med 65 bostadsrätter. I går släpptes de 35 lägenheter som finns kvar till försäljning. Foto: Gun Wigh

GÄVLE En halv miljon för en etta på 28 kvadratmeter och drygt tre miljoner för en femma på takvåningen och 2,5 miljoner för en femma. I går släpptes 35 av de lägenheter som ska byggas i CH-kvarteret.

Annons
I HSB:s lokaler var det fullproppat med folk när mäklaren och HSB skulle informera om projektet, som har byggstart i höst och med planerad inflyttning hösten 2009.
Den ordinarie mäklaren var sjukskriven så alla nyfikna fick nöja sig med en kort information och sedan fick de som var intresserade lämna sina kontaktuppgifter.

Ett nytt informationsmöte är utlovat till nästa vecka.
30 av bostadsrätterna är redan tecknade av familjer som deltagit i HSB:s bosparande och nu är det fritt fram för andra hugade spekulanter.
Kvar att välja på är lägenheter i alla storlekar, alla med balkong eller uteplats.
Månadskostnaden är satt till cirka 500 kronor per kvdaratmeter och år, vilket för den minsta lägenheten på 28 kvadratmeter innebär 1 350 per månad.

Å andra sidan är inköpspriserna relativt höga. Men den dyraste lägenheteh i hela projektet, en femrummare med pris över tre miljoner, är redan såld.
- Det är ett stort intresse. Jag tror inte att det blir några problem att sälja dem som är kvar, säger Jonas Östblom på Svensk Fastighetsförmedling.

Mer läsning

Annons