Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rusning till Sörby ängar

GÄVLE
Många vill flytta in i en av de nybyggda lägenheterna på Sörby ängar. När anmälningstiden till de första 16 lägenheterna gick ut på måndagen hade drygt 230 anmält sig till Gavlegårdarnas kö.

Annons
- Det är jätteroligt, det är jättemånga som har sökt, säger Anneli Nilsson, marknadschef på Gavlegårdarna, som precis räknat anmälningarna.

80 vill ha treor
Störst är intresset för de tre fyrorna. Runt 100 personer vill ha en av dem. De fem treorna har runt 80 sökande och cirka 50 står i kö till de åtta tvåorna. De med flest köpoäng kommer i veckan att få erbjudande om att teckna kontrakt. Eftersom trycket är stort tror Anneli Nilsson att lägenheterna snabbt kommer att bli uthyrda.
Kötiden hos Gavlegårdarna räknas i poäng, en poäng per dag för den som bor hos någon annan hyresvärd och 1,5 poäng per dag för Gavlegårdarnas hyresgäster. De som får erbjudande om fyrorna har flera tusen poäng och Anneli Nilsson uppskattar att de stått i kö kanske sex-sju år. Antalet poäng varierar mellan lägenheterna. För någon tvåa har den som har flest poäng i kön 1 400-1 500 poäng.
Anneli Nilsson säger att två tredjedelar av de som sökt har en annan hyresvärd i dag, medan en tredjedel vill byta ut sin lägenhet i Gavlegårdarna mot en av de nya på Rågångsvägen.

Uppdämt behov
Det var länge sedan allmännyttan byggde nytt i Gävle.
- Det är ett uppdämt behov av nya bostäder centralt, säger Anneli Nilsson.
Hyrorna för de totalt 36 nya lägenheterna varierar mellan 6 000 och 7 400 kronor i månaden. De första 16 lägenheterna, där anmälningstiden gått ut, är inflyttningsklara den första juli.
I februari och mars börjar Gavlegårdarna ta emot intresseanmälningar för de resterande 20 lägenheterna som ska stå klara att ta emot hyresgäster i september och oktober.

ANNA BAGGE

Mer läsning

Annons