Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rymlingens bror häktad

GÄVLEPå fredagen häktades en 23-årig man som misstänks för att ha hjälp till vid rymningen i Sundsvalls hovrätt dagen innan.

Annons
23-åringen är bror till den 21-årige man, dömd för åldringsbrott i Gävle, som fritogs under en förhandling.
Två vakter på häktet i Gävle skadades under fritagningen som tog alla närvarande i rätten på sängen.
Den 21-årige mannen hoppade ut genom ett fönster i lokalen som stod öppet. Därefter sprang han från platsen men blev upphunnen och fasthållen av de två vakterna.
Då dök två andra män upp och använde sig av våld för att få dem att släppa 21-åringen. En av väktarna blev enligt uppgift biten i armen.
Senare under torsdagen kunde 21-åringens äldre bror gripas i ett fordon i Sundsvall. Vakterna från häktet pekade ut honom som en av de två medhjälparna vid rymningen.
Letandet efter 21-åringen var dock resultatlöst och fortsatte under fredagen, både av polisen i Sundsvall och kollegorna i Gävle. Mannen har bott i båda städerna och polisen har letat på tänkbara adresser där rymlingen kan uppehålla sig. På fredagseftermiddagen hade mannen fortfarande inte påträffats.
Den 23-årige brodern häktades under gårdagen på sannolika skäl misstänkt för främjande av flykt och våld mot tjänsteman.
Mannen är även misstänkt för misshandel och stöld, två brott som han ska ha gjort sig skyldigt till tidigare i år.
Åtal mot honom ska vara väckt senast den 27 juni.
ANNA HÖGLUND
026-15 96 31
anna.hoglund@gd.se

Mer läsning

Annons