Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-sekreterare bojkottade tyst minut

GÄVLEPåbudet om en tyst minut för att hedra offren för terroristattacken i New York var inte populärt i alla läger. Niklas Selin, politisk sekreterare för socialdemokraterna i landstinget, demonstrerade sin negativa inställning inför den församlade pressen i Söderhamn.

Annons
- Det här har växt till ett politiskt spel där det inte handlar om att hedra människor som omkommit utan om att stödja amerikansk politik, säger han.
Den socialdemokratiska landstingsledningens presskonferens i går sammanföll med den tysta minut som hölls över hela Sverige.
Landstingsrådet Ingrid Liljegrääs uppmanade alla närvarande att delta. Då reste sig Niklas Selin demonstrativt och lämnade rummet. Han förklarade att han inte tänkte vara med om någon tyst minut.
En medveten provokation? Nej, så ser inte Niklas Selin på sitt agerande.

Inte emot USA
- Varför göra en så stor sak av detta? Jag är inte emot USA och har inget emot att hedra omkomna människor. Men det får räcka nu, säger han.
Han tycker att proportionerna gått förlorade. Varför ägna så mycket uppmärksamhet åt just terroristattacken i USA, frågar han sig. Massor av oskyldiga människor omkommer på andra ställen i världen utan att någon bryr sig.
Vad säger landstingsråden om ditt uppförande?
- Ingenting, vi har högt i tak i vårt parti. De respekterar min uppfattning.

BJÖRN HANÉRUS

Mer läsning

Annons