Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Så påläst han var"

/
  • Susanne Vigren från Gävle övertalar Göran Persson om att börja köpa rättvisemärkt mat. Foto: HENRIC LINDSTEN

STOCKHOLM - Fungerar rättvisemärkt ska jag börja köpa det privat också, lovade statsministern när bland andra Susanne Vigren, 17 år, från Gävle träffade honom i går.

Annons
Sex ungdomar från Gävle, Älvdalen och Ljusdal var på miljöting i Ljusdal i höstas. I går träffade de statsminister Göran Persson på Rosenbad för att lämna över och diskutera de miljöfrågor man kom fram till på tinget.
Susanne Vigren var väldigt nöjd med besöket.
- Göran var jättetrevlig och det kändes som om han både var intresserad och ärlig. Jag trodde inte att han skulle vara så påläst och ha så många konkreta svar.
Susanne är på fritiden engagerad i Agenda 21 i Gävle.
- I Agenda 21 jobbar vi mycket för att folk ska köpa rättvisemärkt mat. Det betyder att de som tillverkar maten ska ha rätt lön och bra arbetsvillkor. Göran lovade att han skulle kontrollera hur rättvisemärkningen fungerade, och är det bra skulle han försöka införa det på Rosenbad. Dessutom skulle han börja köpa det privat.

De diskuterade också minkfarmarna, som Göran Persson uttryckte sin avsky mot.
Utbyggnaden av 3G-näten vill han inte prata om alls.
- Vi frågade vad man som ungdom skulle göra om man ville påverka miljön. Han tyckte att det viktiga var att skaffa sig kunskap och försöka att påverka. Att man inte kunde påverka utan kunskap.
Alla svar från statsministern ska skickas till de närmare 300 ungdomar som var med på miljötinget.

Henric Lindsten

Mer läsning

Annons