Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samme man bakom våldtäkter?

GÄVLE
Polisen säger sig ha ett bra spår och ett bra signalement på den misstänkte våldtäktsman som våldtog en 18-årig kvinna bakom Stadsbiblioteket i lördags natt.

Annons
De utesluter inte att det kan vara samme man som utfört ytterligare två ouppklarade våldtäkter i området det senaste dryga halvåret.

Klart samband
Mest likheter ser man med den misstänkta våldtäkt som ägde rum på samma plats för två veckor sedan.
- Det finns ju ett väldigt klart samband när det gäller brottsplatsen, det skiljer ju bara ett par meter. Men det finns vissa saker med signalementet som inte stämmer. Å andra sidan kanske det beror på omständigheterna, säger Rolf Gustafsson vid Gävlepolisen.

Kontaktsätt skiljer
En annan skillnad mellan fallen är hur våldtäktsmannen "kontaktat" offren. Vid fallet för två veckor sedan slog en kvinna följe med en man från O'Learys på Södra Kungsgatan, och ska sedan ha blivit våldtagen av honom bakom biblioteket.
I lördags var det 18-åriga offret på väg ensam från Stortorget och gick längs Södra Strandgatan när gärningsmannen dök upp.
- Hon befinner sig vid norra änden på biblioteket när mannen kommer och för henne med våld upp på en gata bakom biblioteket, säger Rolf Gustafsson.
Två polismän arbetar heltid med att utreda våldtäkterna, och i dag ska två förhör göras.

Vittnen ska höras
Enligt Rolf Gustafsson finns det ett vittne som ska höras om ytterligare detaljer kring våldtäkten.
På grund av det vill han inte lämna ut ett mer detaljerat signalement på den misstänkte gärningsmannen.

MAGNUS LUNDQUIST
026-159663
magnus.lundquist@gd.se

Mer läsning

Annons