Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samtalsämnet var givet på jobbet

GÄVLEJan Stenbecks död var förstås det stora diskussionsämnet bland Korsnäs anställda igår. Det råder osäkerhet om vem som blir hans efterträdare som styrelseordförande och hur företagets framtid ser ut. Genom åren har direktörerna bytts ut rätt ofta, medan Jan Stenbeck funnits med i flera decennier.

Annons
- När han skickade hit nya direktörer tog det inte lång tid innan de fick Korsnäsandan i sig. Stenbeck undrade om det kom med i gröten, berättar Lasse Pettersson.

Han har jobbat på Korsnäs sedan 1969 och vet vad han talar om. När Jan Stenbeck tog över var man rädda att han inte skulle vilja satsa på investeringar i pappersmaskinerna. Men han lade ner mycket pengar och var en driftig företagsledare, tycker Lasse Pettersson.

Efterverkningar
Han och flera andra som vi träffade utanför Korsnäs grindar på tisdagseftermiddagen sa att det pratats mycket om dödsfallet och vad det ska få för verkningar. Ägarna Kinnevik hade ett tag 250 företag på sin lista och det är tveksamt om en efterträdare ska kunna ha samma kunskap om Korsnäs som Jan Stenbeck hade.
- Vi får se om vi blir kvar eller uppköpta, funderar Lasse Pettersson.

Ingemar Hemlin berättade att det spekulerats över efterträdarnamn som Stig Nordin eller Vigo Carlund från Stenbecksfären. Eller kanske Jan Stenbecks dotter Cristina? Vem det än blir så kommer det att vara ett stort tomrum efter honom.

MATTIAS JONSSON

Mer läsning

Annons