Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandlin går tuff match mot skattemyndigheten

GÄVLE Brynäslegenden Tommy Sandlin ligger i fejd med skattemyndigheten. Var en Cyperntripp 1995 med hela spelartruppen arbets- eller nöjesresa?

Annons
Den beramade resan efter finalförlusten 1995 har tidigare varit föremål för skattemyndighetens intresse. Ett drygt 80-tal personer bjöds av Brynäs till Cypern under en vecka i juni.
Senare ansåg skattemyndigheten att det handlade om en nöjesresa snarare än en konferens- eller studieresa. Två spelare vägrade även i fortsättningen att betala förmånsskatt. De vann i länsrätten men förlorade i kammarrätten förra sommaren.
I går var det Tommy Sandlins tur. Förhandlingen i länsrätten i Gävle hölls bakom stängda dörrar, men hockeyprofessorn krävs på 14 000 kronor.
- Jag var beordrad att följa med och ledde träningar. Då kan man inte säga att det var en nöjesresa. Visst fanns det tid för sådant, men inte merparten, säger Tommy Sandlin.

Gefle Dagblad kan berätta att Tommy Sandlin inte bara krävs på förmånsskatt för Cypernresan. Under 1995 hade Brynäs försett honom med tjänstebil, en Mitsubishi Galant.
Medan Sandlin ansåg att han huvudsakligen använde familjens bil privat, ansåg skattemyndigheten att han kört Mitsubishin privat - omfattningen var inte så "ringa" att Sandlin klarade sig från extra skatt för bilförmånen.
Biltvisten handlar om ytterligare tiotusentals kronor som Tommy Sandlin kan tvingas betala i skatt.
Länsrätten avkunnar beslut om fyra veckor.

Mats Hedström
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se

Mer läsning

Annons