Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviksbon fortfarande arresterad

GÄVLEDen 21-årige sandviksbon var under torsdagen fortsatt arresterad i Chiang Mai i norra Thailand, misstänkt för våldtäkt på en sexårig flicka på en toalett.Där blir han troligen kvar till häktningsförhandlingen som hålls tidigast om en vecka - han saknar nämligen möjligheter att betala borgen, enligt uppgifter till Gefle Dagblad.

Annons
Förundersökningen leds av ett kvinnligt polisbefäl som är expert på sexutredningar med barn inblandade och på att genomföra förhör med barn.
Svenska ambassaden i Bangkok planerade under torsdagen att i dag, fredag, ha en telefonkontakt med sandviksbon:
- Än vet vi inte om han vill ha assistans, säger Nina Ersman vid Utrikesdepartementets presstjänst.
Det var dagen före nyårsafton som det misstänkta övergreppet skedde på en restaurang. Den sexåriga flickan gick på toaletten. Då ska 21-åringen, enligt misstankarna mot honom, ha slitit in henne på herrarnas toalett och våldfört sig på henne tills han upptäcktes av en servitör.

En restauranggäst ska ha slagit ned 21-åringen och stämningen var hotfull. Därför låste personalen in sandviksbon i ett rum till dess polis kom till platsen.

Dagen efter, på nyårsafton, informerades svenska ambassaden i Bangkok att en svensk medborgare gripits av polis och vad han misstänktes för.
Sjukhuspersonal har bekräftat för en källa på plats att den sexåriga flickan tagits in för undersökning, men att man inte närmare ville kommentera flickan hälsotillstånd med hänvisning till patientsekretess.
Innan ambassaden vet vilken hjälp 21-åringen önskar sig gör man ingenting:
- Vi kan inte kontakta de anhöriga. Och han kanske inte vill ha besök, förklarar Nina Ersman på UD.

Thailand försöker sedan något år tillbaka att städa upp i sexturistträsket. Bland annat har en senator och ett högt uppsatt polisbefäl i Bangkok dömts till kännbara fängelsestraff för att ha köpt sex av barn.

Om anklagelserna mot 21-åringen står sig i rätten blir straffet sannolikt hårt, som längst 20 års fängelse.
Hans mamma avböjde på torsdagen att kommentera misstankarna mot sonen.
- Jag förstår att ni gör ert jobb, men jag vill inte prata, säger hon.

MATS HEDSTRÖM

Mer läsning

Annons