Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätraeleverna gillade temadagen om brott

/
  • Annelie Norling berättade om Kompassen för Madeleine Karlberg, Lovisa Rasmusson, Malin Eriksson och Zirin Molla Omar.
  • Markus Eriksson och Evelina Hansson på Borgarskolan var nöjda med Temadagen de ordnat i Stora Sätraskolan.

Vilka konsekvenser kan det få om man gör något kriminellt?
Den frågan ägnades en hel temadag på Stora Sätraskolan på onsdagen.

Annons

Bakom temadagen mot kriminalitet stod åtta elever på samhällsvetenskapliga programmet på Borgarskolan. Temadagen har varit deras projektarbete som de arbetat med ända sedan i augusti. De har letat föreläsare och sponsorer, gjort frågor till tipspromenaden, och själva lärt sig massor på kuppen

– Det viktigaste har varit själva resan hit, säger Markus Eriksson, en i projektgruppen.

– Många ungdomar tror att eftersom de inte är straffmyndiga förrän de är femton, spelar det ingen roll om de gör något kriminellt innan dess. Men så är det ju inte, säger Evelina Hansson.

Som föreläsare på temadagen hade de engagerat socialtjänsten, Unga Kris och Blåklockan. Grinden, Kompassen och Big fanns också på plats för att informera.

Temadagen var populär bland eleverna på Stora Sätraskolan:

– Jag tycker att det har varit bra. Vi fick höra om samhällstjänst, det visste jag inte något om tidigare, sa Lovisa Rasmusson, som går i åttan och fick börja dagen med ett föredrag med socialtjänsten.

Karin Backman och Lena Malmström från Grinden, som satt vid ett bord fullt av broschyrer, uppskattade också möjligheten att nå ut med information – trots att nästan ingen av eleverna vågade sig fram till deras bord:

– Det kan vara känsligt att visa att man vill veta mer om Grinden, eftersom vi vänder oss till barn som har det jobbigt hemma. Men nu kan alla i alla fall se att vi finns och läsa på utställningen vad vi gör och kanske kontakta oss senare om de vill, säger Karin Backman.

Mer läsning

Annons