Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex nya chefer trots sparkrav

/
  • – Det nya organisationen på Kantorn består av två delar med var sin chef, säger förvaltningschefen Carola Helenius-Nilsson.

I dag annonseras sex nya chefstjänster på Kantorn ut.
Samtidigt ska förvaltningen bantas kraftigt.

Annons

Sparkravet på skolförvaltningen för nästa år innebär att tio tjänster ska bort i den centrala administrationen. Tre har redan slutat och åtta personer har anmält att de gärna vill gå i pension, så neddragningarna ser ut att kunna genomföras utan uppsägningar.

Men om de sex chefsjobb som samtidigt annonseras ut tillsätts med externa sökande kan fler personer på Kantorn bli övertaliga under våren.

– Det kan bli fler, men det ser vi inte förrän tillsättningarna är klara, säger förvaltningschef Carola Helenius-Nilsson.

Trots att den nya barn- och ungdomsförvaltningen krymps från 53 tjänster till 42 beskriver Carola Helenius-Nilsson förändringen som en förbättring.

– Vi får en klarare, tydligare styrning i processerna. Vi kommer att kunna cleara organisationen mot de behov som finns ute i verksamheten, säger hon.

– Allt syftar till ökad måluppfyllelse, det vill säga att alla elever kommer att kunna gå ut nian med höga betyg.

Den nya organisationen på Kantorn kommer att bestå av två delar, med en administrativ chef och en produktionsstödschef. Dessutom ska fyra chefstjänster utan arbetsledaransvar tillsättas.

Carola Helenius-Nilsson hoppas att den nya organisationen ska kunna införas i mars och att de nya cheferna ska börja på sina jobb senare under våren. Om ett år ska rektorerna ute i skolorna börja märka att skolkontoret fungerar bättre än tidigare.

– Rektorerna ska känna att de kan påverka det administrativa stödet på ett annat sätt och vi får en chef för alla stödinsatser, det är viktigt. Produktionsstödschefen ska se till att stödet ut till skolorna fungerar, säger förvaltningschef Carola Helenius-Nilsson.

Mer läsning

Annons