Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simpsons satsade rätt igen

/

GÄVLE Gävlefamiljen Simpson fortsätter att kamma hem vinster i aktietävlingen börs-SM. Förra årets tävling gav familjen 105 000 kronor i prispengar.

Annons
- Vi tycker att det har varit ett bra börsår, säger Agneta Simpson, som lyckades bäst av alla i familjen. En åttondeplats i tävlingen gav henne 25 000 kronor.

Maken Tim var inte långt efter och en niondeplats gav honom lika mycket i prispengar. Trots två helt olika aktieportföljer var värdestegringen nästan identisk. De 10 000 kronor som Agneta Simpson satsade växte under året till 49 800 kronor, 400 kronor mer än makens.
Dessutom hade paret ytterligare tre portföljer bland de 100 främsta, som tillsammans gav 30 000 kronor i prispengar.
I lagtävlingen tog familjen dessutom hem ett spurtpris på 25 000 kronor. Eftersom tävlingen avgörs med riktiga pengar kan deltagarna också räkna hem värdestegringen i sina portföljer.

Familjen Simpson har aktieaffärer som heltidssysselsättning och har deltagit i börs-SM så gott som varje år sedan starten. 1999 tog Agneta Simpson hem första priset på en miljon kronor och i nästa års tävling kommer de att finnas med som vanligt. Strategin är att hitta börsbolag som kan vara intressanta uppköpskandidater.
- Det brukar hålla, säger Agneta Simpson som i sin bästa portfölj satsade alla pengar på företaget Petrol Geo.
Tim Simpson hade Cherryföretagen, Riddarhyttan och Gävleföretaget Scanmining i sin bästa portfölj.


Sven-Olof Ekman
026 - 15 96 42
svenolof.ekman@gd.se

Mer läsning

Annons