Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadegörelse i Boulognern

/
  • Foto: ANNAKARIN BJÖRNSTRÖM\n Skadegörelse. I förra veckan klottersanerades alla byggnader i boulognerskogen till en kostnad av 50.000 kronor. I helgen gick pengarna upp i rök flera gånger om. Byggnaderna utsattes för omfattande skadegörelse som kommer att kosta åtskilliga tusenlappar att åtgärda.

GÄVLE
Byggnaderna i Boulognerskogen har utsatts för omfattande skadegörelse under helgen.

Annons
En vägg på scenen har slagits sönder, kiosken är vandaliserad och toaletterna är nedklottrade, både in- och utvändigt.
- Man blir helt förtvivlad. Vi sanerade för 50 000 kronor förra veckan. Försökte få det lite fint till nationaldagsfirandet, säger Marianne Andersson på tekniska kontoret uppgivet.

Hela helgen
Enligt henne har vandaliseringen troligen pågått hela helgen, till och med när folk fanns på plats i området.
- Jag fick höra att en kvinna sett ungdomar kasta parkbänkar uppe från scenen. När hon bad dem sluta sa de "det här ska du ge fan i". Men hon borde ha ringt polisen, säger Marianne Andersson, som efterlyser civilkurage och fler vuxna på plats i parken.
Boulognerskogen har länge varit utsatt för klottrare och andra vandaler. Förra sommaren satte någon eld på en av minigolfbanorna, och scenen och toaletten måste klottersaneras flera gånger varje säsong. Men den skadegörelse som drabbat området i helgen är den värsta på länge.
Det verkar som att skadegörelsen är målinriktad och systematiskt utförd. Märkligt nog är inte kafébyggnaden angripen. Men samtliga andra hus är rejält nerklottrade och vissa även söndersparkade. Hela plexiglasfasaden på scenens vänstra vägg är sönderslagen.
Där har vandalerna till och med lyckats slå sönder den bärande kontruktionen.
Bland de unga "konstnärerna" verkar signaturerna "Murra" och "Skum" vara de flitigaste. Deras verk är fotograferade och kommer att lämnas som inlaga i den polisanmälan om skadegörelse som upprättades i går.

MAGNUS LUNDQUIST

Mer läsning

Annons