Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skärgårdstrafiken får högt betyg

GÄVLESkärgårdstrafiken i Gävle har vind i seglen.

Annons
Åtminstone så fortsätter antalet resande att öka.
Under sommaren landade antalet resor med Limöbåten på 10 500, vilket är 200 fler än under förra året.
Bland resenärerna finns också önskemål om fler resmål; Furuvik, Bönan och Bomhus är några exempel.
Det visar en enkät som kommunen gjort bland resande på Limöbåten.
Visserligen har endast 136 personer svarat. Kartläggningen är ändå tänkt som ett underlag för framtida planering av skärgårdstrafiken.
Undersökningen visar att de flesta endast reser med Limöbåten enstaka gånger under en säsong. 19 procent åker fler än tio gånger under säsongen, en stor andel av dessa tar båten för att komma till sin sommarbostad.

Mest nöjda resenärer
De flesta verkar vara nöjda med skärgårdstrafiken. En stor andel är nöjda med biljettpriserna medan turtätheten får ett lägre betyg, 63 procent säger sig vara nöjda medan två av fem är missnöjda.
Däremot verkar resenärerna inte lockas av tanken på att kunna påbörja resan i centrala Gävle med en paddabåt som kan åka under broar. Endast 34 procent sa sig vara beredda att betala ett högre pris för det.
Däremot ger resenärerna alltså förslag på nya resmål med skärgårdstrafiken.
Kommunens statistik visar att antalet resenärer ökat för varje år. 1998 gjordes 5 125 resor, idag är det uppe i drygt 10 500.
Det ökade antalet resor i år, tillsammans med minskade kostnader, har gjort att nettokostnaden per resa minskat till 36 kronor jämfört med 40 kronor under säsongen innan.
MARIA BRANDER
026-15 96 37
maria.brander_gd.se

Mer läsning

Annons