Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skola köper ut lärare

Den lärare som har ett förhållande med sin före detta elev får nu sluta på sin skola. Han blir inte uppsagd men kommer heller inte att finnas på skolan.

Annons

I förra veckan berättade GD om en lärare som har förhållande med en av sina före detta elever. Eleven gick i nian på den aktuella skolan förra våren och enligt uppgifter till GD kunde klasskamraterna inte undgå att det var någonting på gång mellan tjejen och den manlige läraren.
Officiellt sett blev de dock ett par först efter skolavslutningen då 15-åringen inte längre var elev på skolan, men förhållandet har ändå väckt reaktioner.
När GD ringde till skolan vill rektorn först inte kännas vid historien överhuvud taget. Men efter ett tag kom det fram att skolledningen hade samtalat med mannen i ärendet. Vad som sades vill rektorn dock inte gå in på.
– Jag vill inte kommentera vad vi för dialog med vår personal.
Nu får läraren i fråga lämna skolan. Han är inte uppsagd utan får, enligt Arbetarbladet en form av arbetsbefrielse. Skolan kommer att betala läraren full lön under den tid som kvarstår av hans tidsbegränsade anställning vilket innebär att skolan betalar honom drygt 120 000 kronor.
– Anledningen till att vi gör det här är att vi ställer höga krav på våra lärare. Och vi anser inte att han betett sig professionellt, säger rektorn till Arbetarbladet.
Jesper Svensson sitter i Lärarnas yrkesetiska råd och säger att förhållanden mellan lärare och elever är en grannlaga fråga.
– Känslor kan man aldrig förbjuda eller styra. Frågan är vilket utlopp de får. Är eleven över 15 år finns ingen lag som arbetsgivaren kan använda sig av, men vi har sett fall där läraren ändå förlorat jobbet eftersom skolan hänvisat till det här med maktförhållandet.
GD har utan resultat sökt läraren för en kommentar.

Mer läsning

Annons