Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skola säljs till högstbjudande

GÄVLENu bjuds Livets ords skola på Falkvägen i Gävle ut till försäljning.Livets ord har haft ett tillfälligt bygglov för att driva sin friskola i lokalerna på Falkvägen.

Annons
Bygglovet har gått ut, och i väntan på permanenta lokaler håller församlingen nu på att göra i ordning lokalerna i bottenvåningen på kyrkan på Trädgårdsvägen till skola.
- Vi räknar med att flytta skolverksamheten efter allhelgonahelgen. Då får vi ingen användning för huset på Falkvägen, och det är klart att pengar från en försäljning kommer bra till pass för att täcka kostnaderna för de nya skollokalerna, säger pastorn Svante Rumar.
Huset på Falkvägen är på cirka 200 kvadratmeter och byggdes från början som butik. Livets ord har använt lokalerna sedan 1996.
- I första hand räknar jag med att något mindre byggföretag kan vara intresserat. Eventuellt skulle man kunna bygga om huset. Annars handlar det nog om att riva och bygga något nytt, säger mäklaren Göran Davidsson på Föreningssparbankens fastighetsbyrå i Gävle.
Fastigheten kommer att säljas till högstbjudande.
- Det är svårt att sätta ett pris på fastigheten, eftersom den är så speciell. Tomten är på 1300 kvadratmeter, och hade det bara varit tomten skulle man nog kunnat sälja den för en miljon eller så. Men det hus som står där idag kan inte användas som bostad utan en kraftig ombyggnad, säger Göran Davidsson.
INGEGERD SÖRGARD

Mer läsning

Annons