Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolflytt får vänta ett år

GÄVLEDet blir ingen skolstart i de gamla Prix-lokalerna på Sörby nästa vecka för kristna skolan Sörgården. Bygglovet är klart, men inte förhandlingarna med banken om finansieringen.

Annons
Nu får de 32 eleverna istället sin undervisning i Livets Ord-församlingens lokaler i Trädgårdskyrkan, före detta Adventskyrkan.

- Visst är det lite jobbigt. Men man måste ha medel för det man tar sig an. Vi blir fördröjda ett år med flytten till Prix-lokalerna. Men det här är ändå ett bra mellanläge, tycker Eleonor Helmersson, rektor för Sörgården.

Sedan några år har skolan haft sin verksamhet i Livets Ords lokaler på Falkvägen i Sörby. Enligt gällande planbestämmelser så ska det bara finnas bostäder och handel i området och under våren har man letat efter nya lokaler i närheten, som ska ge mer utrymme för skolan att växa.

Den nedlagda Prix-butiken verkade ligga lämpligt till och ambitionerna var att man skulle kunna rusta upp lokalerna och flytta in där nu till höstterminen. Men redan vid en snabb titt på fastigheten så kan man konstatera att inget har hänt. Där sitter fortfarande mäklarens klistermärken med "Till salu" kvar till och med.

Flytten blir av, men alltså med mellanstation ett år i Trädgårdskyrkan. Nästa höst hoppas Eleonor Helmersson att finansieringen ska vara klar.

Patrik Fritson har skött förhandlingarna med banken. Men han vill inte säga något om hur dessa har gått och varför det hela har försenats. Han vill heller inte ange hur mycket pengar det handlar om.

MATTIAS JONSSON

Mer läsning

Annons