Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Skönt att denna fars är över”

Så fort beslutet offentliggjordes i förrgår började kommentarerna strömma in. Och de fortsatte under gårdagen.
Frågan om Gävles kulturhuvudstadskandidatur engagerar många.

Annons

Nej... jag som ville ha pengar till mitt konstkulturprojektsinstallation ”Att slippa jobba som alla andra och dessutom få betalt för det”!!! Varför är ni så snåla att jag inte kan få fortsätta leka konstnär????Uffe

Helt enkelt underbart att Gävle inte gick vidare. Det är ett skönt bevis på att verklig demokrati faktiskt fungerar. Nu kanske herrarna och damerna i stadshuset inser att de är valda av folket.

De pengar som nu kan frigöras till bättre ändamål satsas lämpligen på att reparera vägnätet och utveckla kollektivtrafiken t.ex den nya linje 4 som vi nyss läste inte kunde bli av av kostnadsskäl. Marcus Tullius

Så otrooooligt skönt att våra röda hobbypolitiker kom ner på jorden igen! 95% av Gävles befolkning kan le igen, jag lovar! Tyvärr kommer de nog snart med något nytt idiotiskt förslag som får alla invånare att häpna, ja ytterligare något jäkla tramsprojekt dit våra skattepengar ska gå – allt för att de röda tanterna måste få spegla sig i glansen i maktens korridorer!

Kärringarna där uppe i stadshuset måste för en gångs skull släppa på tron att Gävle är något allsmäktigt och världsunikt – vi är bara en liten mellanstor stad som många andra!

Släpp på mindervärdeskomplexet och kom in i verkligheten!!!!Pelle

Skönt att Gävle inte gick vidare! Värdelöst att överhuvud taget försöka...Nöjd

Sänk kommunalskatten istället – så folk får mer pengar över. Med låg kommunalskatt flyttar folk och företag dit även utan kultur.

Spara även de 150 miljonerna som ombyggnad av Stortorget kommer att kosta.

Behövs inte – torget klarar sig bra i 10-15 år till – räcker med nån mindre justering.

Finns skattesänkning inte i vokabulären hos politikerna? Varje kronas sänkning gör hundralappar för pensionärerna.

Skönt att denna fars är över. Nu är det bara att hoppas att de ansvariga blir återbetalningsskyldiga på de 5,5 miljoner som de redan bränt på projektet.

Som någon annan nämnde så skulle detta kunna driva Gävle Beroende Centrum i nästan två år (nu nedlagt pga besparingskrav)! ! !

Och blanda inte in Strömvallen i denna debatt – där är det PRIVAT finansiering, dvs inte dina och mina skattemedel som ska förbrukas. Hejja Gävle!

Snälla, låt detta bli en varningsklocka. Vi ”slapp undan” denna gång men till nästa val måste vi alla ta ansvar och se till att få förändring i kommunledningen. Vem vet vad de hittar på för stolligt projekt nästa gång? Och då kanske vi inte har sådan tur att någon annan rycker i nödbromsen åt oss!

Det som Gävle föll på var inte enbart att ansökan var rent ut sagt dålig, utan även att våra lokala politiker saknar retorisk förmåga. De har inte på något sätt kommunicerat och debatterat så att Gävleborna har accepterat ansökan. Hade vi haft smartare politiker hade Gävle varit kvar som kandidat. Fast vi har säkert de politiker vi förtjänar.Lasse

Underbart tycker jag vore om Gävle i stället satsade på: Gävle – familjestaden! Gävle, för den trygga familjen! Och då la pengar på att utveckla skola och förskola, fritidssysselsättningar för ungdomar, äldreomsorg osv. Och landstinget också kunde dra åt samma håll, förstås. Om jag skulle flytta till en annan stad, så vore det såna saker jag skulle titta på... inte på om de satsar mycket på kulturen... Det tror jag skulle dra skattebetalare hit!Maria

I dag passar Fylkings träffande uttryck.

Ääääntliigen !!!

Synd att det behövde kosta så mycket, då de flesta ser det som en befrielse att slippa denna parodi. uffe

Vems dröm är över??? Invånarnas mardröm möjligen.

Gräddan med spretande lillfingrar, se över verkligheten och lägg pengarna där...

Håkan Leijding

Ny kommunlednig NU!

Ske din vilja och så skedde

Mer läsning

Annons