Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoterklubben bjöd på populär rundtur

GÄVLE
När Gävle skoterklubb bjuder förståndshandikappade från kommunens gruppboenden på skoterrundturer vid klubbstugan i Valbo är det årets höjdpunkt för många.

Annons
- Det är ett lyft för oss också. Att få lyfta någon från rullstolen ner i pulkan och se hur de gläds åt detta är härligt, säger Glenn Hansson, kursledare i klubben och en av de ansvariga för arrangemanget, som numera är ett självklart inslag i klubbens verksamhet.
Kultur och Fritid i Gävle skickar ut anmälningslistor till alla gruppboenden och till lördagens arrangemang hade 36 personer anmält sig.

Tio förare ställde upp
Ett tiotal skoterförare ställde upp och körde runt alla som ville åka på en trekilometersslinga i terrängen vid klubbhuset.
- Det blir bara populärare och populärare, säger Glenn Hansson, som gjorde en av deltagarna extra lycklig genom att skänka bort ett par begagnade skoterglasögon.
Till årets träff hade klubben också skaffat en speciell släde med plats för sex personer. De flesta tog flera rundturer och flera hårdbevakade sina platser i kön.
Studiefrämjandet ansvarade för serveringen och såg till att korv och kolbullar fanns till hands åt alla.
SVEN-OLOF EKMAN
026-15 96 42
svenolof.ekman_gd.se

Mer läsning

Annons