Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skulder och konkurser

SANDVIKENLasse Olsson, som driver företaget Bio Herbs International som enskild firma, har skulder hos kronofogden och flera konkurser bakom sig.

Annons
- På mötet berättade han om hur otroligt mycket pengar han tjänat genom att arbeta hårt med sådan här försäljning sedan han var ung, berättar Lisa Landström.
Men tittar man närmare på Lasse Olssons ekonomi ser det inte lika ljust ut. En skuld på över 20 000 kronor ligger passiv hos kronofogden i Uppsala sedan en utredning år 2000 visade att han inte hade förmåga att betala. Sedan dess har han dragit på sig ytterligare skulder för tv-avgifter och trafikförsäkringar.

Inget misslyckande
Men Lasse Olsson ser inte konkurserna och skulderna som ett tecken på att han misslyckats med affärerna.
- Nej tvärtom, just eftersom det gått så bra har oseriösa lycksökare kommit in i bilden. En gång drev jag en idé med två kompanjoner som lurade mig på över en miljon, säger Lasse Olsson.
Några namn på lycksökare eller kompanjonernas företag har han inte i huvudet för tillfället.

Annons
I Bio Herbs annons hos Arbetsförmedlingen i Sandviken står "Vi har över 25 årserfarenhet av detta arbete". På informationsmötet i början av augusti fick Lisa Landström och Linnea Rollgard intrycket att det var Bio Herbs försäljning av hudvårdsprodukter från isländska Purity Herbs som pågått i 25 år.
Men Lasse Olsson har endast företrätt Purity Herbs i Sverige en kortare tid. År 2000 tog hans dåvarande bolag Enterprima AB, som senare gick i konkurs, över distributionsrätten från ett annat företag.
Firman Bio Herbs registrerades så sent som i april i år.

HANNA JANSSON

Mer läsning

Annons