Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slag och sparkar på Gävles gator

GÄVLEDet har varit en stökig helg med flera fall av till synes oprovocerat våld i centrum.

Annons
Flera personer har fått besöka sjukhus sedan de misshandlats av okända män.
En man i 36-årsåldern kom ut från restaurang Heartbreak på lördagskvällen. Sedan vaknade han upp på sjukhus, vad som hänt däremellan minns han inte.
Tydligen har han fått flera sparkar mot huvudet av en annan man.
Ett vittne har nämligen sett hur två män kom springande längs Timmermansgatan. Efter sig hade de en annan man springande. Han ramlade, därefter har en annan man kommit fram och sparkat honom i huvudet.
Det ska ha varit 36-åringen som fick föras till sjukhus. Omständigheterna kring misshandeln är fortfarande oklara.

Knytnäve i ansiktet
En 19-åring fick också föras till sjukhus i lördags kväll sedan han fått ett knytnävsslag i ansiktet av en för honom okänd man.
19-årsåldern steg av bussen utanför Söderhielmska gården när mannen kom fram och sa något. När 19-åringen svarade nej fick han ett slag mot ansiktet som gjorde att glasögonen gick sönder. 19-åringen fick skärsår runt ögonen och fördes till sjukhus.
Strax efter midnatt blev en 20-årig man misshandlad och nästan bestulen sin mobiltelefon under ett besök på restaurang BCK på Södra Kungsgatan.
20-åringen pratade i mobiltelefon i källarvåningen när en annan man kom fram till honom, tog 20-åringens mobiltelefon och började gå iväg.

Slag i ansiktet
20-åringen trodde att det var ett skämt men den andra mannen fortsatte att gå mot trapporna. När 20-åringen ropade och följde efter fick han i stället tre slag mot ansiktet. Han lyckades ropa på vakterna som tog fast mannen i väntan på polisen.
20-åringen fick därför tillbaka sin telefon. Den misstänkte är i 30-årsåldern.

Försökte medla
På Hattmakargatan fick en kvinna i 23-årsåldern ett knytnävslag mot örat när hon försökte medla i ett bråk mellan två män.
Runt midnatt slutade ett bråk i bankomatkön vid Nordbanken på Drottninggatan med att en person blev nedslagen. Det var en man i kön som började tjafsa med den man som tog ut pengar. En annan person försökte gå emellan. Det är sedan oklart vad som hände.
Vittnet hörde en smäll och såg sedan hur den andre hade ramlat omkull.
Tidigare på kvällen, vid 20-tiden, blev en man i 50-årsåldern misshandlad i sin lägenhet på 2:a Tvärgatan.
Mannen fick ett telefonsamtal från två vänner som skulle komma på besök. När det sedan ringde på dörren tog mannen för givet att det var hans vänner.

Sparkad i ansiktet
När mannen öppnade var det i stället en man som sparkade till honom rakt i ansiktet så att han ramlade bakåt, han blev sedan inkastad i sin lägenhet. Den andre mannen försvann sedan från lägenheten.

MARIA BRANDER
026-15 96 37
maria.brander@gd.se

Mer läsning

Annons