Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Släkting bakom båtbrand?

/
  • Foto: LEIF JÄDERBERG Uppbränd.  Under natten till tisdagen den 11 juni misstänks släktingen ha satt eld på motorseglaren där den låg vid pir vid Huseliiharen, strax norr om Gävle.

GÄVLE Natten till den 11 juni satte en mordbrännare eld på en motorseglare som låg förtöjd vid piren i Huseliiharen. Båten, tillhörande en 68-årig gävlebo, totalförstördes.

Annons
Nu har en släkting till båtägaren delgivits misstanke om mordbrand.
I förhör nekar han till dådet. Men under måndagen hade ärendets förundersökningsledare, åklagare Christer Sammens, överläggningar med polisens utredare.
- Det finns en misstänkt, som har hörts. Det föranledde inga åtgärder.
Men du har haft förnyad kontakt med polisen under måndagen angående utredningen?
- Jag har pratat med polisen.
Kommer släktingen att gripas?
- Det kan jag inte kommentera, säger Christer Sammens, som kan komma att offentliggöra flera detaljer senare under veckan.

Oklart motiv
Hittills finns inga bekräftade uppgifter om det eventuella motivet. Dagen efter branden kunde GD avslöja att mordbrännaren satt upp anslag med hotfulla hälsningar till båtägaren nära brandplatsen.
Enbart anslagen uteslöt till att börja med en naturlig brandorsak. När poliser vid tekniska roteln undersökt båten stod det utom allt tvivel att man hade en mordbrand att utreda - bland annat var båtens gasoltuber orörda och elen frånslagen innan eldsvådan bröt ut.
Det var 68-åringen någon ville åt. Men den tekniska undersökningen, av bland annat de uppsatta anslagen och en plastdunk som innehållit en brandfarlig vätska, gav inga spår som kunde binda en gärningsman till platsen.
Under utredningens gång har ett genombrott gjorts. Därför misstänks nu släktingen för båtbranden.
Utredaren som driver fallet vill inte kommentera om ett gripande är nära förestående utan hänvisar till åklagare.
- Utredningen pågår. I övrigt har jag inga officiella kommentarer, säger Christer Sammens.

MATS HEDSTRÖM

Mer läsning

Annons