Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Små halloncupcakes med frosting

Annons

12 minimuffins

1 dl vetemjöl

3/4 dl strösocker

60 g smör eller margarin

1/2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 ägg

1 tsk mjölk eller vatten

1-2 frysta små hallon per muffins

Frosting

100 g naturell färskost

50 g rumsvarmt smör eller argarin

Ca 3 dl florsocker

Mosade hallon

Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut små pappersformar. Har du ingen muffinsform ställ formarna tätt på en plåt så de inte flyter ut för mycket. Det finns också muffinsplåt för små muffins, men jag ställde mina i de plåtar jag har för stora muffins och det gick lika bra. Blanda ihop alla ingredienser utom hallonen. Klicka ut smeten i formarna. Tryck ner hallon i varje muffin. Grädda i mitten av ugnen i cirka tio minuter. Låt dem svalna.

Frosting

Blanda det rumsvarma smöret med färskosten och florsockret. Tillsätt de mosade hallonen lite i taget. Se till att smeten inte blir för lös, tillsätt i så fall mer florsocker. Spritsa på muffinsen. Dekorera med strössel eller figurer.

Mer läsning

Annons