Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart är alla kor infångade

Tack vare insatser från Hedesundaborna har nästan alla kor som rymde under lördagen fångats in – nu återstår bara en rymling.

Annons

Under lördagskvällen rymde 30 kor från en gård i Hedesunda. Vid lunchtid på söndagen saknades fortfarande 10 av dem. Nästan alla kor är infångade, nu gäller det bara att fånga in den sista rymlingen.

– Vi har inte koll på den sista men vi hoppas på att den ska söka sig till en djurhållare någonstans, säger djurskötaren Camilla Mattsson.

Hon berättar att det varit jobbigt med tanke på vägen och rädslan för att de bortsprungna djuren ska orsaka en olycka. Men allting har gått bra och både människor och djur är säkra.

– De har varit i kärr, älven och skogar. Men folk har varit grymt inspirerade att hjälpa oss både till bil, moped och fots. Många har ringt och sagt att "här står det kor". Utan dem hade det inte gått.

En del kor har låtit sig fångats in lugnt och sansat medan andra har krävt insamlingsfållar. Nu återstår det bara att fånga den sista kon.

Det är fortfarande oklart varför djuren rymde.

– Vi vet inte riktigt vad som hände, om det var myggen eller rädsla. Men det sägs att de rörde sig mycket och sedan sprängde staketet, säger Camilla Mattsson.

Mer läsning

Annons