Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snattare körde mot butiksägare

GÄVLEInnehavaren till Ica Plus i Bomhus fick på fredagskvällen kasta sig åt sidan för att inte bli påkörd av en bil med fyra snattare. Ett sällskap på fyra personer, två män och två kvinnor, kom in i affären vid 20.30-tiden.

Annons
Ägaren blev misstänksam över sällskapets förehavanden och ställde sig i mjölkkylen för att studera dem närmare. Han såg då hur de plockade cigaretter och godis vid en obemannad kassa. Vissa varor lades i en korg men inte alla. Bland annat såg butiksägaren en kvinna stoppa in chokladrullar i bluslinningen.

Kasta sig undan
När sällskapet gick till kassan för att betala det som låg i korgen gick ägaren dit och krävde betalning också för de saker de stoppat på sig. Efter visst tumult lämnade sällskapet affären utan att köpa något.
Butiksägaren sa åt kassörskan att ringa polisen och gick sedan efter de fyra personerna. De satt då i en bil. Han uppmanade dem att stanna kvar i väntan på polisen. Föraren körde då iväg men vände efter några meter och kom körande rakt mot butiksinnehavaren. Han fick kasta sig undan för att inte bli påkörd.

Numret stämde
I anmälan kallas händelsen dråpförsök. Polisens förundersökningsledare Rolf Gustafsson tror dock att rubriceringen blir mildare när utredningen blir mer fullständig.
Butiksägaren chockades av händelsen men kunde i alla fall meddela polisen vilken typ av bil sällskapet åkte samt ett nummer. Vid kontroller på lördagen visade det sig att numret inte stämde överens med en bil av den modell och färg sällskapet åkte i.
På söndagen lokaliserades dock bilen av en polispatrull. Numret som butiksägaren uppgav stämde sånär som på en siffra.
Polisen vet nu vart man ska vända sig för fortsatt utredning.

OLLE HILDINGSON

Mer läsning

Annons