Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialtjänsten agerar omedelbart

Länsstyrelsens kritik och förelägganden leder till att socialtjänsten anställer en ny föreståndare för familjeboendet. Socialtjänsten har också beslutat att jourplaceringen av ungdomar på boendet omedelbart ska upphöra.

Annons

Ledningen för socialtjänsten i Gävle fick ta del av länsstyrelsens kritik på en föredragning i onsdags.

– Det är allvarlig kritik och vi har redan fattat vissa beslut för att åtgärda det här, säger Christine Hemborg, socialchef i Gävle.

Ett av de beslut som ledningen för socialtjänsten har fattat är att man ska tillsätta en ny föreståndare för familjeboendet. Den tidigare föreståndaren kommer dock att få jobba kvar men med andra arbetsuppgifter. Socialtjänsten har också beslutat att jourplaceringen av ungdomar på familjeboendet omedelbart ska upphöra.

– Jag tror att det har blivit såhär för att man har velat hjälpa så många som möjligt. Man har inte velat säga nej till någon och har öppnat dörrarna för fler och fler, säger Christine Hemborg.

Familjeenhetens chef Margareta Kamlén lovar att man ska åtgärda även de andra brister som länsstyrelsen påpekat. Men trots den massiva kritiken tycker hon att boendet i stort har fungerat bra.

– Jag tycker att vi har en väldigt god kvalitet och de familjer som har bott på familjeboendet tycker att de har fått en god hjälp, säger Margareta Kamlén.

Mer läsning

Annons